Új Széchenyi Terv

SAJTÓKÖZLEMÉNY             

LEZÁRULt az uniós támogatásból megvalósult logisztikai profilváltást eredményező fejlesztés a magyar-szlovák-ukrán hármashatáron

 

 

A Transfer-R Kft. 105,55 millió forint uniós támogatást nyert a „Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése” című pályázaton. A több mint 200 millió forintos összköltségvetésű beruházás célja egy olyan korszerű terminál kiépítése volt, amely cseppfolyósított gáz átömlesztésére alkalmas.

 

A Transfer-R Kft.-nek kedvező a telephelye, mert a magyar-szlovák-ukrán hármashatárnál fekszik, amely kiváló stratégiai és logisztikai pozíciót biztosít. A telephelyen széles nyomtávú és európai nyomtávú vasúti, valamint kamionos terminál működik. A vállalkozás nemzetközi szállítmányozással és áruátrakodással foglalkozik, de minőségi szolgáltatást nyújt a vámkezelési ügyekben és a külkereskedelmi közvetítés területén is.

A fejlesztés során létrejött a széles és normál nyomtávon működő 2+3 állásos folyékony gáz átfejtő, amely a kőolajgáz átömlesztése mellett lehetővé teszi tiszta propán, bután vagy más kőolajfrakciók átömlesztését is. Emellett létrejött egy több mint 1000 m3-es ideiglenes gáztároló kapacitás, amelyhez kiépültek a szükséges ipari és tűzvédelmi rendszerek is. A beruházás következtében az elkövetkező időszakban a logisztikai átterelés várhatóan eléri a 130 000 tonnát évente.

A fejlesztés következtében 9 munkahelyet tudtak megtartani és további 5 újat létrehozni. A projekt hozzájárul a Kisvárda-Záhony Övezet logisztikai jelentőségének felértékelődéséhez, versenyképességének javításához, a térség munkanélküliségének csökkentéséhez.

 

A cégről és a fejlesztésekről bővebb információt a www.transfer-r.hu oldalon olvashatnak.

 

Kapcsolat:

TRANSFER-R Kft.

Szállítmányozási és Kereskedelmi Vállalat

H-4625 Záhony, Rákóczi út. 16

Tel: +36-45-425-101

Fax: +36-45-525-139

E-mail: info@transfer-r.hu